
CHOCOLATE TECHNOLOGY
On both the Italian and international market since 1967, Pomati Group srl offers machines and accessories for chocolate processing. Our wide range of highly professional products allow us to meet customers’ needs in a variety of industry related niches: pastry shops, ice cream parlors, catering, bread making, as well as small- and medium-size confectionery factories. We blend the experience honed over time with modern technology in order to give life to ever so reliable, state-of-the art products of exceptional quality. Great attention to detail in the designing phase yields a series of innovative elements we proudly introduced into our entire range of tempering machines.
Further information:
Catering equipment

Új dekoráló kabin
Az Aria by Pomati nélkülözhetetlen eszköz egy dedikált és biztonságos dekorációs tér kialakításához. A legigényesebb csokoládéműhelyek igényeinek kielégítésére tervezett megoldás egy erőteljes elszívórendszert tartalmaz a tiszta munkaterület fenntartásához, amely mentes a formák festékszóróval történő díszítése során keletkező anyagoktól és portól.

Innováció a kézművességért
Az Aqua by Pomati Group egy élvonalbeli megoldás az ultraprecíz vágáshoz, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen az élelmiszer-műhelyek összetett igényeinek. A csokoládétechnológia terén szerzett több mint 50 éves tapasztalatával a Pomati Group egy kompakt, könnyen használható, nagy teljesítményű gépet fejlesztett ki, amely a magas higiéniai és minőségi követelményeket garantálja.









TEMPERÁLÓ GÉPEK
CSOKOLÁDÉ TEMPERÁLÓK SL SZÉRIA
SL16 csokoládé temperáló
Az új SL temperáló széria a vonzó designt és a magas minőségi szabványokat ötvözi a piacon lévő gépek átlagához képest 35%-kal csökkentett energiafogyasztással. A 16 kg-os tartálykapacitású SL 16 egy kivehető rozsdamentes acél arkhimédészi csavarral van felszerelve a csokoládé cseréjéhez és a tisztítási műveletekhez, továbbá az érintőképernyős kezelőpanelen keresztül lehetővé teszi a forgásirány megfordítását, hogy a folyamat végén a terméket visszatölthesse a tartályba.
Méret: 470x719x1432 mm
Áramfelvétel: 1 kW

CSOKOLÁDÉ TEMPERÁLÓK T SZÉRIA
T5 asztali csokoládé temperáló
A könnyen kezelhető T5 temperálógép alapvető segítség cukrászdákban, fagylaltozókban és HORECA létesítményekben. Bármilyen típusú csokoládé olvasztására és temperálására készült; A közvetlen csigás temperálás lehetővé teszi a csokoládé folyékonyságát és a tökéletes kristálykeveréket, így kivételes minőségű végterméket eredményez.
Méret: 480x450x390 mm
Kapacitás: 5 kg
Áramfelvétel: 0,7 kW

ONE SHOT DEPOSITOR
OSD-Zero One Shot Depositor
120 forma óránként
A Pomati One Shot Zero alkalmas különböző vastagságú és konzisztenciájú csokoládé és ganache adagolására, közvetlenül polikarbonát formákba, blisterekbe vagy tálcákba, így akár 80%-ig megtölthető végtermékeket eredményezhet.
Méret: 960x500x1450 mm
Teljesítmény: 120 forma/óra
Áramfelvétel: 0,85 kW

CSOKOLÁDÉ FORGATÓK/TÁROLÓK
CUBE csokoládé forgató
A csokoládé szökőkút, amit öröm nézni
A CUBE gépeket azzal a céllal tervezték, hogy megragadják az ügyfeleket kitűnő esztétikai megjelenésükkel és látványos szökőkút-áramlásukkal.
Méret: 290x410x350 mm
Kapacitás: 5 kg
Áramfelvétel: 0,4 kW

MÁRTÓSOROK
Billenő mártósor
Betöltőháló start/stop rendszerrel
Mártósor vibrációs területtel
Kirakodószalag start/stop rendszerrel, amelyet papírtekercs hajt
Összecsukható szerkezet
Alumínium tálca a termék kirakodásához
A szellőzés elektronikus vezérlése
Állítható magasságú és dőlésszögű fúvó
Végvágó
Elérhető:
mm 180: T8/T10/T20/T35
mm 250: T20/T35
Méret: H 1030 L 1820 P 450 / H 1890 L 500 P 450
Áramfelvétel: 1,2 kW



DRAZSÍROZÓK
BASSINA drazsírozó
Olyan csokoládébevonat készítéséhez ideális, amely kívül szép, belül pedig finom
Teljesen AISI 304 acélból készült gép. Alkalmas kis/közepes gyártáshoz, ideális mandula, mogyoró, kávé, puffasztott rizs és egyéb termékek csokoládé bevonására. Gyártási kapacitás 8 vagy 16 kg termék munkaciklusonként. A gép hőszivattyúval van felszerelve, hideg/meleg levegő előállítása érdekében: a hideg levegőt a bevonat fázisában a termék sűrítésére, a meleg levegőt a simításra, polírozásra és végső tisztításra használják. A tartály hőmérséklete, sebessége és forgásiránya az érintőképernyős kezelőpanelről állítható be.
Méret: 481x820x1400 mm
Kapacitás: 16 kg
Áramfelvétel: 1 kW

ADAGOLÓGÉP
VITTI multifunkciós adagológép
Egyszerűen használható, bármilyen típusú műhelyhez
Vitti automata adagológép pralinék, táblák, macaronok és ganache-al töltött üvegek és különböző viszkozitású kenhető krémek töltésére.
Lágy tészták felhasználásával lehet bignéket, eclaire-t, macaron-t és egyéb apró kiöntött süteményt készíteni.
Az egyszerű használat, a gyors tisztítás és a gyors formátumváltás teszi a Vitti adagológépet bármilyen típusú műhelyhez alkalmas géppé.
Méret: 670x830x750 mm
Kapacitás: 12 kg
Áramfelvétel: 0,4 kW




GOLYÓSMALOM
GOLYÓSMALOM
kenhető krémek, vízmentes paszták, praliné termékek, krémek fagylaltozóknak és cremini.
A Pomati golyósmalom kenhető krémek, vízmentes paszták, praliné termékek, valamint fagylaltozók részére krémek gyártására szolgál.
A gép hűtőegységgel van felszerelve, melynek funkciója a golyók által keltett súrlódás okozta hő szabályozása.
A kettős működésű lapátos szivattyú az őrlési fázissal együtt keringteti a terméket, és lehetővé teszi a gép teljes kiürítését is.
A szivattyú szétszerelhető az alapos tisztítás érdekében. Inaktív időszakokban a gépet állandó hőmérsékleten tartható.
Méret: 708x818x1059 mm
Kapacitás: 20 kg
Áramfelvétel: 3,5 kW




HŰTŐALAGUTAK
Hűtőalagút
Hogy azonnal elkészüljön a termék
A kifejezetten csokoládétermékek, mint kekszek és különféle bevonatos termékek hűtésére tervezett és kialakított POMATI COOLING TUNNEL kézműves és ipari műhelyek számára készült. A meleg terméket szállítószalag szállítja az alagútba, ahol alacsony hőmérsékletű kényszerlevegő keringtetése hűti le. A hűtőrendszer, a kényszerlevegő-keringtető rendszer aktiválása és a szalag előretolása manuálisan kezelhető a kezelőpanel segítségével.
Szalag szélességek: 180/250/320 mm
Áramfelvétel: 2,4 kW




FORMAKEZELŐK
T-LINE
Formaadagoló pneumatikus adagolólappal.
Töltő, adagoló és vibrációs rendszer 275×175 vagy 275×135 mm méretű polikarbonát formákhoz, csokoládészeletek, praliné, napolitain stb. gyártásához. Kombinálható a Pomati Tipper típusú formabillentővel üreges testek, például pohárkák, héjak, tojások stb. gyártásához.
1. fázis: formaadagoló torony kapacitása 15 db.
2. fázis: csokoládéadagolás pneumatikus szeleppel kombinálva egy személyre szabható, fűthető adagolólappal. Érintőpanelről programozható.
3. fázis: Folyamatos vagy időzített vibrációs egység.
Áramfelvétel: 0,4 kW




ARIA & AQUA
ARIA
Új dekoráló kabin
A Pomati Aria kabinja nélkülözhetetlen eszköz egy dedikált és biztonságos dekorációs terület kialakításához. A legigényesebb élelmiszer-műhelyek igényeinek megfelelően kialakított megoldás magában foglalja azt az elszívást, amely szükséges ahhoz, hogy a munkakörnyezet mentes legyen az anyagoktól és poroktól, amelyek a formák festékszóróval történő díszítése során keletkeznek.
Méret: 1000x865x1875 mm
Áramfelvétel: 1,3 kW


